/ Új építésű lakások

ÚJ ÉPÍTÉSŰ HÁZAK TÍPUSAI

Pesti, új építésű ingatlanok, új lakások és azok jellegzetességei

Milyen sajátosságokkal rendelkeznek az egyes új építésű házak, van-e különbség új és új lakás között? Kinek, milyen lakást érdemes választani, ha új építésű lakás vásárlásán gondolkodik?

Döntse el, hogy Ön milyet szeretne! Az alábbi, rövid útmutató bemutatja, hogy mik az új építésű házak típusai.


Sorházak és ikerházak

Sorházak és ikerházak leginkább Pest külső kerületeiben és Budapesthez közeli településeken épülnek. Leginkább a családi házakhoz hasonlítanak az ilyen jellegű épületek azzal az előnnyel, hogy építkezéssel járó bosszúságokat, herce-hurcákat, nem kell végigjárni.

A legtöbb új építésű sorház tégla építésű, két szintes és garázs vagy gépkocsibeálló is tartozik hozzá.

Az ilyen típusú házak másik jellemzője, hogy kicsi a nyüzsgés a ház körül és a környéken, mivel nincs sok szomszéd.

Sorházi lakásokat többnyire a forgalmas utaktól távolabb építik és a minden esetben elkeríthető saját kert miatt, előnyös a kisgyermekes családok számára és azoknak is, akik kisállatot (kutyát, macskát stb.) tartanak.

Akik szeretik a zöld területet, a csendes, nyugodt környezetet, viszonylag alacsony áron juthatnak mindezen előnyökhöz és az átlagosnál nagyobb alapterületű lakáshoz.

Mivel, a külvárosi részeken épülnek az ilyen ingatlanok, a belváros tömegközlekedéssel hosszabb utazással érhető el.


Kis lakásszámú társasházak

A zöldövezeti jellegű kerületek jellemző háztípusa. Pesten a XIV. kerületben a legkeresettebb ingatlantípus.

Jellemző rájuk, hogy viszonylag zöld környezetben, alacsony forgalmú utcákban, csendesebb környéken épülnek.

A házhoz közös használatú és a legtöbb esetben valóban használható kerettel. Ezek a kertek alkalmasak pihenésre, vagy kisebb kisgyermek játszótér kialakítására, sok helyen díszfákkal, cserjékkel, virágágyásokkal díszítik, ezért az sem meglepő, hogy annak ellenére, hogy városi házról van szó, nem ritka a madárcsicsergés sem.

Ezekben a házakban lakások általában nagyobbak, családbarát kialakítással.

Olyan családok számára megfelelő, akik nem szeretik a sűrűn épített szűk utcákat, igénylik a zöld környezet, de nincs idejük, vagy egyszerűen nem akarnak kertet gondozni.

Fontos szempont, hogy jó tömegközlekedésű területeken, a központhoz közelebb eső városrészeken is épülnek ilyen ingatlanok.

Kevés a szomszéd, és a legtöbb ilyen házban lakó ember ismeri egymást.

Jó lehetőség azoknak is, akiknek túl nagy lett a családi házuk mérete, fenntartási költsége.


Közepes méretű házak (100 lakás alatt)

Szinte az összes kerületben megtalálhatók az ilyen épületek. Eladott lakások darabszámát tekintve a legnépszerűbb kategória Pesten.

Ez a lakásszám még egy átlátható nagyságrend, itt még van esély a szomszédok megismerésére.

Ebben a kategóriában viszonylag ritkák a közös költség növelő extrák.

Kisebb méretű, helytakarékos lakások épülnek a legnagyobb számban ezekben a házakban, melyeknek ára is alacsonyabb a kisebb társasházak lakásainál.

Az első lakást vásárlók kedvenc háztípusa. Szeretik a vidékről felköltözők is. A lakók zömét a fiatalabb korosztály adja.

Az áron kívül fontos szempont az alacsony fenttartási költség, befektetési célra is alkalmas, mert a belső, sűrűn lakott városrészekben is jól bérbeadhatók.


Nagy lakásszámú házak (Kb. 100 lakástól)

Ezen a kategórián belül jól elkülönülnek a tömegtermékek (a modern lakótelepek) és a magasabb minőséget, extra szolgáltatásokat nyújtó lakóparkok.

Az előbbieknél „a méret a lényeg”. Pontosabban minél több lakást a lehető legalacsonyabb áron létrehozni. Jellemzően egyenlakások tömege. Régebben a garzonok, később a 1,5-2 szobások képezik a kínálat gerincét.

Tipikus kezdő lakások, ami azt jelenti, hogy azok vásárolják, akik első önálló othonukat veszik. Minél olcsóbban és minél kisebb önerővel lehessen megvásárolni. Aki itt vásárolnak, többnyire nem engedhetik meg maguknak, hogy válogassanak.

A prémium kategóriába tartozó házaknál sokkal inkább a presztízs számít. Magas szintű műszaki felszereltség, jó minőségű  építőanyagok használata, sokféle kényelmi és biztonsági szolgáltatás biztosítja a lakók kellemes közérzetét. Jól használható, parkosított területek a szolgálják a pihenni vágyókat.

Változatos a lakáskínálat elrendezésben és kialakításban egyaránt. Ennek megfelelően a vevők is igényesebbek, jobban válogatnak, természetes, hogy jobban megnézik, hogy mire költik a pénzüket.


Lakóparkok

Vannak az igazi lakóparkok, meg az annak nevezettek. A 2000-es évek első felében szinte minden nagyobb társasházat lakóparknak hívtak. Ezzel alaposan sikerült lejáratni az elnevezést. Sokan idegenkednek is tőlük.

Az a köztudatban úgy kerültek be, mint a magas közös költségű házak.

Pedig a valóságban nagyon kellemes és igényes lakókörnyezetben található kisebb társasházak összességéről van szó, többnyire körbekerítve, nagy parkosított, zöld területekkel, játszótérrel.

 

Ingatlankereső: Eladó ingatlan Budapest minden területén!
Itt több ezer eladó lakás van, amiből kedvére válogathat. Kattintson ide, és adja meg a legfontosabb feltételeket, amelyek szerint ingatlant keres!

INGATLANKÖZPONT


Kapcsolódó cikkeink

  1. Új építésű lakás
  2. Új építésű ingatlanok értékesítése
  3. Új építésű házak típusai
 
Papp Gyöngyi

2001. óta foglalkozom pesti, új építésű lakások értékesítésével. Ez idő alatt közel 500 db lakást adtam el, amelyek összértéke meghaladta a 6 Milliárd Ft-ot.

Elsősorban épülő és kész lakásokkal foglalkozom, leginkább a XIII; XIV; IV; XV. és X. kerület új lakáspiaca ismert számomra, de a belső kerületek (VII; VIII. kerület) új lakásait is ismerem.

Jól ismerem a Budapesti új építésű lakáspiacot, illetve az elmúlt 10 évben épült házakat. Nagy részük értékesítésében részt vettem.

A legfontosabb számomra, hogy minőség és ár-érték szempontjából megfelelő lakásokat ajánlhassak vevőimnek.

Papp Gyöngyi
INGATLANKÖZPONT
Mobil: 30/678-6684
E-mail:
info@ingatlankozpont.net
 


Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2018 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat