/ Új építésű lakások

ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁS

ELŐNYÖK ÉS HÁTRÁNYOK: ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁS VAGY HASZNÁLT LAKÁS?

új építésű lakásVajon mi garantálja, hogy az építkezés időre be fog fejeződni, vagy hogy befejeződik-e valaha, és érdemes-e egy új építésű ingatlan vásárlásába belefogni?

Az új építésű lakás vásárlása jár bizonyos előnyökkel, és járhat néhány hátránnyal is a használt ingatlan vásárlásával szemben.

Ha Ön gondolt már arra, hogy új építésű lakást vásárol, érdemes az alábbi szempontokat figyelembe vennie. Ez alapján mérlegelheti, hogy az előnyök vagy a hátrányok nyomnak többet a latba.

Olvassa el ezeket a sorokat figyelmesen!


Az új építésű lakás előnyei a következők:

– Ha új építésű ingatlant vesz, Ön lesz az első lakó a lakásban.

– Egy új építésű lakás tulajdoni viszonyai mindig egyértelműek.

– Az új építésű lakás vásárlásakor kihasználható állami támogatások, kedvezmények szélesebb körben vehetők igénybe.

– Az új lakás kialakításába (akár a falak elhelyezésébe is) beleszólhat, burkolatokat, szanitereket is ízlés szerint választhat.

– Ön az új lakás felépülésének a folyamatát végigkísérheti (egy kicsit olyan, mintha saját házat építene).

– Az új építésű lakás vásárlásakor, Önnek lehetősége van akár saját műszaki ellenőr állítására is (de ha van a beruházásnak finanszírozó bankja, akkor a bank műszaki ellenőre folyamatosan ellenőrzi a munkálatokat).

– Az új építésű ingatlan átadásának ideje meghatározott, ezért a költözés ideje tervezhető.

– Az új építésű lakás vásárlásakor jól kalkulálhatók az esetlegesen felmerülő, vételáron felüli költségek; nincsenek meglepetések.

– Az új lakások garanciálisak, amit törvény határoz meg.

– Az új lakás építtetőjét (az eladót) és a kivitelezőt is ismerjük (leinformáltuk, megvizsgáltuk a referenciáit stb).

– Amíg az új lakása épül, Önnek van ideje értékesíteni a régi lakását.

– Az új építésű lakások korszerűek, energiatakarékosak, alacsony fenntartási költségűek.

– Az új lakás sokáig nem igényel felújítást.

– Az új építésű ingatlan adásvételi szerződésekor, sok esetben a beruházó fizeti az ügyvédi költségeket.

– Az új építésű lakás a törvényben meghatározott mértékig illetékmentes.

– Egy társasházban több lakásfajtából is választhat. Ez Önnek akkor lehet fontos, ha feltétlenül egy adott környéken keres eladó lakást.

– Az épülő ingatlanban a lakás elrendezését, de még az is előfordulhat, hogy akár a méretét is az Ön igénye szerint lehet alakítani.

– Az új építésű lakás a mai igényeknek és előírásoknak megfelelően az emberek életmódjához igazodóan alakítható ki, így az Ön kényelmét a lehető legnagyobb mértékben szolgálja.

– A társasházban garázst, felszíni beállókat, és tárolókat alakítanak ki, amelyek igen hasznosak lehetnek.

– Az új építésű lakás műszaki állapota kifogástalan, teljesen új minden, amit a műszaki átadáskor Ön is ellenőrizhet.

– Az új építésű ingatlanban, az átadás előtt a legapróbb hibákat is kijavítják, és Ön egy kitakarított lakásba költözhet.

Fontos!
Az újépítésű lakásokra vonatkozó kedvezmények, a törvény illetve a rendeletek alakulásával változhatnak, ezért ezeket a változásokat mindig figyelemmel kell kísérni. Ebben a témában mindig aktuális információkkal kell rendelkeznünk.


Az új építésű ingatlan vásárlásának a hátrányai a következők lehetnek:

– Az árak nem irányárak, így alkudozásra alig vagy egyáltalán nincs lehetőség. Ez leginkább a banki finanszírozású ingatlanoknál érvényes.

– Az új építésű ingatlan vásárlásához szükséges hitel felvételénél nem mindig lehet, vagy nem érdemes bármelyik bank konstrukcióját választani.

– Az új építésű lakás adásvételi szerződése meghatározott, amelyen nem nagyon lehet változtatni,

– Bizonyos építtetők esetén előfordulhat, hogy az építkezés befejezése kitolódik vagy soha nem fejeződik be.

– Az épülő ingatlanba, nyilvánvalóan nem lehet azonnal beköltözni; gyakori, hogy akár 1-1,5 évet is várni kell, amíg elkészül a lakás.

– Egy több lakásos társasház jogi ügyeinek intézését egy ügyvéd végzi, ezért nem lehet szabadon ügyvédet választani, vagy ha a vevő is akar ügyvédet, akkor is meg kell fizetni a kijelölt ügyvéd munkadíját.

– Az új építésű lakás vételárát az építési szakaszoknak megfelelően, ütemezetten kell fizetni, bár az építkezés során még nem lehet költözni.

– Az új lakás hitel törlesztését már akkor el kell kezdeni, amint a bank utalja az első részletet, és ez az építkezés alatt esedékes, amikor nem lehet még költözni.

– Az új építésű ingatlan vásárlásáról egy alaprajz alapján kell dönteni, ha nem szeretne lemaradni a legjobb lakásokról, ugyanis mire a lakás elkészül, legtöbbször már az rég eladásra kerül.


Vajon mi garantálja, hogy az építkezés időre be fog fejeződni, vagy hogy befejeződik-e valaha, és
érdemes-e egy új építésű ingatlan vásárlásába belefogni?

Hihetnénk, hogy a határidő betartásának és az elkészülésnek záloga az, ha az építkezés már előrehaladott állapotban van. De ez tévedés. Bármikor beüthet valami, ami megváltoztatja a feltételeket. Előfordult már, hogy egy épület majdnem átadásra kész állapotban volt és úgy is maradt – éveken keresztül. A vevők pedig, akik megfizették a leendő lakásuk árát, csak vártak és vártak…

Sok előzménye és jele van egy ilyen dolog bekövetkeztének. Mindezek olyan jelek, apróságnak tűnő információk, amiket csak folyamatos megfigyelés révén lehet beszerezni. A mi munkánk egyik eleme, hogy ezeket a megfigyeléseket elvégezzük és ezek figyelembe vételével választjuk ki együttműködő partnereinket.

A biztosíték tehát nem az építkezés készültségi foka, hanem a beruházó kiléte.

Új építésű lakás értékesítése esetén, számunkra a legfontosabb szempont, hogy lakásvásárlóink a megállapodás szerinti szolgáltatásban részesüljenek és valóban megkapják a pénzükért a megvásárolt ingatlant, a megfelelő minőségben és a megállapodott határidőn belül.

Egy ismeretlen, nem tapasztalt, nem leinformálható beruházó, vagy egy olyan, akinek egy vagy több építkezésével gondok voltak vagy vannak, illetve rossz minőségű munkákat ad ki a kezéből, nem lehet az általunk ajánlott kategóriában. Így értelemszerűen az ingatlanjaikat sem értékesítjük.

Ellenben azok a beruházók, amelyek már több sikeres projektet tudhatnak maguk mögött (felépített és határidőre átadott házakat), joggal kelthetnek bizalmat bennünk. Valamit jól csinálnak, értik a dolgukat, professzionális szakembergárdával dolgoznak, és nagy fontossággal bírnak számukra a megállapodások. Az általuk épített lakásokat érdemes megvenni.

Ha Ön gondolt már arra, hogy új építésű lakást vásárol, keressen fel!

A lakáskereséssel, vásárlással kapcsolatosan ingyenes konzultációt biztosítunk Önnek.

Ingatlankereső: Eladó ingatlan Budapest minden területén!
Itt több ezer eladó lakás van, amiből kedvére válogathat. Kattintson ide, és adja meg a legfontosabb feltételeket, amelyek szerint ingatlant keres!

Papp Gyöngyi
Ingatlanközpont

Az alábbi linken található lakáskeresési módszerrel, a jelenlegi és a későbbiekben ingatlanpiacra kerülő lakásokról is értesítjük.


LAKÁSKERESÉS >>


Kapcsolódó cikkeink

  1. Új építésű lakás
  2. Új építésű ingatlanok értékesítése
  3. Új építésű házak típusai
 
Papp Gyöngyi

2001. óta foglalkozom pesti, új építésű lakások értékesítésével. Ez idő alatt közel 500 db lakást adtam el, amelyek összértéke meghaladta a 6 Milliárd Ft-ot.

Elsősorban épülő és kész lakásokkal foglalkozom, leginkább a XIII; XIV; IV; XV. és X. kerület új lakáspiaca ismert számomra, de a belső kerületek (VII; VIII. kerület) új lakásait is ismerem.

Jól ismerem a Budapesti új építésű lakáspiacot, illetve az elmúlt 10 évben épült házakat. Nagy részük értékesítésében részt vettem.

A legfontosabb számomra, hogy minőség és ár-érték szempontjából megfelelő lakásokat ajánlhassak vevőimnek.

Papp Gyöngyi
INGATLANKÖZPONT
Mobil: 30/678-6684
E-mail:
info@ingatlankozpont.net
 


Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2018 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat