/ Újlipótvárosi ÚJSZERŰ lakások

A társasházban lévő uszoda növeli-e a lakások értékét?

Az ingatlanfejlesztők már a társasház tervezésénél szembesülnek a dilemmával, hogy alakítsanak-e ki uszodát és fittness-wellness részleget, mert nem tudni, megtérül-e.


Felmerül ugyanis a kérdés, hogy hányan választanak az alapján lakást, hogy van-e a házban uszoda, illetve mennyivel többet lehet elkérni így a lakásokért.

Ha a kialakítás mellett döntenek további kérdéseket vett fel az üzemeltetés. Először is az, hogy csak a ház lakói használhassák-e, vagy nyitva álljon a nagyközönség előtt is. Ez attól függ, hogy a házból használják-e annyian és fizetnek-e érte annyit, amennyiből fenn lehet tartani. Továbbá kérdés, mennyibe kerüljön, legyen beépítve a közös költségbe, legyen külön díja, vagy legyen teljesen független?

A vagyonadó kapcsán is felmerült a kérdés, hogy valóban növeli-e az ilyen szolgáltatás az ingatlan értékét és milyen mértékben? Ezen sok lakástulajdonos felháborodott, mert ők úgy tekintenek err a fajta szolgáltatásra, vagy értékre mintha nem is lenne. A vagyonadó visszavonása ugyan kicsit megnyugtatta a kedélyeket, de még így sokan vannak, akik szerint az ilyen extráknak több a hátránya, mint az előnye.

Ingatlanügynökként még sosem találkoztam olyannal, aki csak olyan házban volt hajlandó lakást venni, amiben van uszoda, de olyannal már igen, aki a magas költsége miatt kimondottan kizárta.

Azt is tapasztalom, hogy a választásnál, mikor két ingatlant kell összehasonlítani, számos tényezőt mérlegelnek és az uszoda csak egyike ezeknek, méghozzá nem is a legfontosabbak közül való.

Két hasonló adottságokkal rendelkező, azonos árú ingatlan közül talán amellett döntenek, amelyikben van uszoda, kondi terem, de nem hajlandóak ezért még pár százezerrel többet sem fizetni.
 


Kapcsolódó cikkeink

  1. Mit jelentenek a statisztikák lakás eladásakor, lakás vásárlásakor?
  2. Miért sok a közös költség?
  3. A Cézár Ház, Kleopátra Ház és Római kert környéke
  4. A társasházban lévő uszoda növeli-e a lakások értékét?
  5. Mire figyelnek a vevők a lakásvásárláskor?
  6. Érdemes-e venni saját teremgarázs-beállót?
 
Ledniczki Petra

2004 óta dolgozom az INGATLANKÖZPONT munkatársaként és 2007 óta árulok ingatlanokat. Eleinte kizárólag új építésű lakásokkal foglalkoztam, de a sok közös vonás miatt lassan áttértem az újszerű lakásokra.

Kiemelt területem az új építésű lakások, valamint a XIII. kerületben található, Kleopátra Ház, Cézár Ház és Római Kert lakásai.

Ledniczki Petra
INGATLANKÖZPONT
Mobil: 30/636-1230
E-mail:
info@ingatlankozpont.net
 


Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2018 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat