/ Újlipótvárosi ÚJSZERŰ lakások

 A XIII. kerület, Budapest egyik legnépszerűbb kerülete

ÚJLIPÓTVÁROS

Mára XXI. századi vonzó nagyvárosi környezet együttesében jelenik meg Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó.

Újlipótváros a Szent István körút, a Dráva utca, a Duna-part és a Váci út által határolt területen helyezkedik el.

Az elmúlt két évtizedben lendületes és töretlen fejlődés jellemezte, gyökeresen átalakult, élettel teli, modern nagyvárosi külsőt és hangulatot öltött magára.

Ennek köszönhetően a XIII. kerületbe szívesen költöznek a családok és a vállalkozások egyaránt. Ezzel párhuzamosan folyamatosan cserélődik a lakosság, s noha sokan élnek itt több évtizedes családi hagyományokat őrizve, ugyanakkor előszeretettel költöznek a XIII. kerületbe a fiatalok máshonnan is. A kerület fiatalok által kedvelt, kiemelt része Újlipótváros.
 

A XIII. kerületi Újlipótváros történelme

Újlipótváros múltja és jelene

A Margit híd megépítésével egyre nagyobb szerepet kapott a Szent István körút, és a később felépült Vígszínház. Újlipótváros területén a XX. század elejére az ipari létesítmények megszűntek, és fokozatosan átvette helyüket a nagyvárosi légkör.

Ekkoriban alakult át ez a környék gyökeresen, s téglaépítésű polgári lakások sora kapott helyet. Megszületett a Szent István park. A Bessenyei utca környéke az 1970-es években épült be panelházakkal. A kerületre jellemző a Bauhaus stílus (A Bauhaus a 20. század első felének legjelentősebb művészeti megnyilvánulása. A művészet és ipar, a művészet és technika közötti szakadékot kívánta áthidalni), a házak jellemzően három-ötemeletesek. Szinte minden tömbnek van kialakított belső kertje.

A Duna partján álló Palatinus-házak a Világörökség részét képezik. Ezáltal a kerület egyik legnagyobb presztízsű városrészévé alakult Újlipótváros, mely hagyományosan a pesti belváros meghosszabbítása. A hetvenes-nyolcvanas évek alatt tapasztalt lassú leromlás után a kilencvenes évek folyamán, különösen annak második felétől kezdve Újlipótváros felértékelődött, ingatlanpiaci pozíciója megerősödött, ezzel párhuzamosan elindult a lakónépesség kicserélődése és fokozatos megfiatalodása.

A terület fizikai jellemzői: a sűrű városias beépítés, a kevés zöld felület, viszonylag jó minőségű épületek. A Nagykörút a városrész egyik határoló útja arra mutat, hogy a fejlesztési stratégia céljaként, a belvárosi jelleg megőrzése és megerősítése, illetve a terület értéknövelése a hagyományos városias jelleg megerősítésével, és a pezsgő kultúrális élet támogatásával érhető el.

A terület infrastruktúrája rendkívül jó. Számos bevásárlási lehetőséget nyújt az itt lakók számára Újlipótváros közvetlen közelében, kettőt kiemelnék ezek közül: Lehel téri piac, melyet a környező kerületek lakói is kedvelnek; WestEnd bevásárló központ (Pláza), ahova egész Budapestről járnak, mely tágas terével, szórakozási lehetőségeivel és változatos választékával vonzza magához az embereket.

INGATLANKERESŐ
Eladó ingatlan Budapest minden területén!
Itt több ezer eladó lakás van, amiből kedvére válogathat. Kattintson ide, és adja meg a legfontosabb feltételeket, amelyek szerint ingatlant keres!

 


Kapcsolódó cikkeink

  1. A XIII. kerület, Budapest egyik legnépszerűbb kerülete
 

Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2018 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat