Ingatlankeresőknek / Pénzügyi kérdések

A LAKÁSVÁSÁRLÁS PÉNZÜGYI KÉRDÉSEI

Milyen plusz költségekkel és lehetőségekkel jár egy ingatlan megvásárlása?


Az ingatlanvásárlás keretének kiszámításához nem elég, ha csak az ingatlan árával kalkulálunk. Mindenképpen vannak olyan költségek, amikkel a legtöbben nem számolnak, de olyan plusz lehetőségek is léteznek, amelyekkel megtakaríthatunk magunknak némi pénzt.

A lakásvásárlási költségek, az ingatlanvásárlási támogatások vagy az ingatlanvásárláshoz kapcsolódó kedvezmények formái és azoknak mértéke igen gyakran változó dolgok. A lakásvásárlók számára nagyon fontos, hogy naprakész és pontos információkkal rendelkezzenek a témában.

Öszegyűjtöttük azokat a legfontosabb pénzügyi szempontokat és kérdéseket, amik akkor kerülnek előtérbe, amikor lakásvásárlásra szánjuk magunkat.

Amennyiben lakásvásárlással kapcsolatos pénzügyi kérdésekben naprakész információkat szeretne kapni, javasoljuk, hogy iratkozzon fel a HOGYAN VÁSÁROLJON ÚGY LAKÁST, HOGY LAKVA IS MEGFELELŐNEK TALÁLJA?! című sorozatra, amiben pénzügyi és hitelkérdéseket tárgyalunk részletesen. A részletes információért, kérem, kattintson ide!


Az alábbi témákat fejtjük ki bővebben írásainkban:

A vásárlás előtt időben el kell döntenie, mekkora lesz az az összeg amit lakásvásárlásra szán.

– Milyen esetekben célszerű szakemberhez fordulni pénzügyekben?

Mennyi készpénz áll rendelkezésre a lakásvásárláshoz és mikorra? A lakásvásárlásra fordítandó önerő fogalma, és miért van rá szükség?

Amennyiben a lakása eladásából származó összegből fizeti új lakását, biztosnak kell lenni benne, hogy mekkora összeg marad belőle, amit biztos, hogy lakásvásárlásra tud fordítani?

Nem elhanyagolható kérdés, hogy milyen összegű költségek merülnek fel az eladás kapcsán, illetőleg mikor kapja kézhez a lakás eladásából származó vételár teljes összegét.

– Ha még nincs meg a vevője az eladó ingatlanára, jó ha tudja, hogy mire számíthat a lakás eladási árának összegében, és valószínűleg milyen időszakon belül tudja eladni az ingatlant.

– Ha ingatalanát befektetési céllal vásárolta, de szeretné értékesíteni, tudnia kell, hogy adott esetben mennyit kaphat érte?

Ha családi, vagy baráti kölcsönöket vesz igénybe, milyen dolgokat kell tisztázni? Jó, ha tudja, hogy mivel lehet ilyenkor kalkulálni, mert nem mindegy, hogy a lakás vásárlásakor mi az az összeg, ami teljesen biztosan rendelkezésre áll.

Találjunk pénzt… avagy Ön honnan szerezné be a hiányzó összeget? Erre kap választ a HOGYAN VÁSÁROLJON ÚGY LAKÁST, HOGY LAKVA IS MEGFELELŐNEK TALÁLJA?! című sorozatból. A részletes információért, kérem, kattintson ide!

Mikor érdemes elkezdeni az ingatlanhitel összegét kalkulálni a lakásvásárláshoz? Elég-e, ha az újságokból vagy a reklámokból tájékozódunk ingatlanhitelek kérdésében?

Miért rendkívüli fontosságú, hogy megfelelő, független és kellő szakmai tapasztalattal rendelkező hiteltanácsadót válasszon a lakáshitel felvételekor?

Az ingatlanhitel kiválasztásakor milyen szempontokat kell figyelembe venni?

Jogosult-e valamilyen állami támogatásra? Ezzel növelhető-e a hitel vagy az önerő összege, esetleg csökkenthetők a felmerülő költségek?

– Az ingatlanvásárláskor felmerülő költségek. Erről szinte mindig megfeledkeznek a lakásvásárlók! (Önerő + hitel – költségek = vételár) Hogyan lehet segítséget kapni a lakásvásárlásból adódó költségkalkulációkhoz?

A kiválasztott lakás, mivel és hogyan befolyásolja a költségeket és a rá felvehető ingatlanhitel összegét?

– Mi a helyzet a lakás lízinggel? Minden esetben jó lehetőség-e a lízing, lakás vásárlásakor is?

– Szükséges-e illetéket, adót fizetni, ha igen,  milyen esetben és mennyit?

– Milyen támogatásokat vehetek igénybe, és hogyan?

– A lakásvásárláskor fizetendő biztosíték, foglaló szerepe. Az egyes konstrukciók előnye, hátránya?

– Milyen fizetési ütemezések lehetségesek lakásvásárláskor, illetve mit fogad el az eladó (beruházó)?

– Jelent-e előnyt, ha készpénzzel, egy összegben fizetjük meg a lakás vételárát?

Hitelkérdések: Támogatási rendszer és hitelek álszakértőinek közreműködése… Csak erős idegzetűeknek!!! Erre kap választ a HOGYAN VÁSÁROLJON ÚGY LAKÁST, HOGY LAKVA IS MEGFELELŐNEK TALÁLJA?! című sorozatból. A részletes információért, kérem, kattintson ide!

Egyéb apró költségek, amiket a legtöbben elfelejtenek, vagy amiről nem is tudnak. (Pl.: A hitelfelvételnek is vannak költségei, és lehet-e ezeket mérsékelni? Ajándék, haszonélvezeti jog, garázs, tároló, Földhivatal, ügyvéd, lakás berendezése, költöztetés, felújítás stb.)

Már a vásárlásnál gondolni kell a későbbi eladásra, és nem csak a befektetőknek. Olyat kell venni, ami értékálló, és pénzünknél maradunk, ha le akarjuk cserélni. Mi biztosíthatja ezt?

– Nem csak az árral, a fenntartási költségekkel is számolni kell. A minél nagyobb, minél olcsóbban nem mindig optimális megoldás.

 

Ingatlankereső: Eladó ingatlan Budapest minden területén!
Itt több ezer eladó lakás van, amiből kedvére válogathat. Kattintson ide, és adja meg a legfontosabb feltételeket, amelyek szerint ingatlant keres!


Kapcsolódó cikkeink

  1. A lakásvásárlás pénzügyi kérdései
  2. Hitelkérdések ingatlanvásárláskor
 

Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2019 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat