Ingatlankeresőknek / Pénzügyi kérdések

MEGÉRI-E INGATLANBA FEKTETNI?

Az egyik legnagyobb kihívás ingatlan vásárlásakor, hogy olyan ingatlant találjunk, amelynek a jelenlegi piaci környezetben is biztosan növekedni fog az értéke, ugyanakkor viszonylag gyorsan pénzzé tehető, ha szükség van rá.

Egyre gyakrabban fordulnak hozzánk ügyfeleink, hogy ezt a szempontot mindenképpen vegyük figyelembe, ha valamilyen ingatlant ajánlunk számukra. Ez a szempont leginkább azokat érdekli, akik befektetésnek tekintik az ingatlanvásárlást, de valójában nem csak őket érinti.

Az ingatlanbefektetések jellemzője mostanában, hogy a biztos értéknövekedés sehol sem garantálható. Egy-egy jól megválasztott helyen az értékállóság lehet „biztosított”, de a nagy értékű és értékálló, exkluzívnak mondható ingatlanok a legtöbbünk számára elérhetetlenek maradnak.
Egy ingatlan megfelelő árú újraértékesítése viszonylag hosszabb időt vesz igénybe, amit az előre nem látható piaci helyzet még bizonytalanabbá tesz. Ez tény. És a nagyobb értékű ingatlanok esetén ez fokozottan igaznak mondható.

Erre a problémára találnunk kell valami megoldást!

A mi szakmánk ingatlanértékesítés, és természetesen ügyfeleinket a legmagasabb szakmai színvonal szeretnénk kiszolgálni. Ezért a megoldásért egy régi szakértőnkhöz fordultunk, aki sikerrel tevékenykedik évek óta pénzügyi területen. Támpontokat kértünk tőle ügyfeleink számára, hogy megfelelő hasznot hozó és gyorsan pénzzé tehető befektetéseket találhassanak maguknak.

Kérésünk az volt, hogy foglalja össze a jelenlegi lehetőséget azoknak, akik rendelkeznek egy nagyobb összeggel, de ez az összeg még nem éri el azt a mértéket, hogy eredményes ingatlanvásárlást, ingatlanbefektetést lehessen belőle kihozni, vagy a mostani bizonytalan ingatlanpiaci körülmények miatt nem mernek ingatlanvásárlásba fogni, és úgy gondolják, hogy tőkefelhalmozás céljára nem a banki folyószámla a legalkalmasabb megoldás.

Bánhegyi Attila (Easy Invest) hitel és befektetési szakértő szakmai tanácsait osztjuk meg Önnel.

Likviditás (pénzzé tehetőség) – Biztonság - Hozam

A magánszemély ingatlanbefektetők korábban nem feltétlenül szembesültek azzal, hogy a Likviditás-Biztonság-Hozam hármasból egyszerre általában csak kettőt lehet választani, mert az ingatlanpiac dinamikusan növekedett (Likvid volt a piac), az árak folyamatosan nőttek (Hozam) és erre a hozamra illetve a befektetés értékállóságára mindig számítani lehetett (Biztonság). Az ingatlanpiaci változásokat ügyfeleinknek nem kell ismertetnünk, és abban is egyetérthetünk, hogy az ingatlanpiacon árúba bocsátott ingatlanok jelenleg sokkal lassabban tehetők pénzzé mint 2008 előtt. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az ingatlanbefektetés esetén nem beszélhetünk részeladásról vagy vételről, így a amennyiben eladásra kényszerülünk, vagy éppen vásárolnánk csak 100%-ban gondolkozhatunk ami a Likviditást igencsak bekorlátozza.

Ezért azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy vagyonuk kezelésénél éljenek a kockázat porlasztás eszközével, és egy részét olyan befektetésekben tartsák, amely viszonylag gyorsan készpénzre váltható, biztonságos és megfelelő hozamot is biztosít.

Likviditás
Olyan piacot érdemes választani, ahol egyszerre nagyon sok eladó és vevő található ugyanabban az időben. Egy ilyen piacon mindig gyorsan pénzzé lehet tenni a befektetéseinket.

Biztonság és Hozam
Talán ez a két tényező kapcsolódik egymáshoz a legjobban: magasabb hozamot magasabb kockázattal lehet elérni, míg alacsonyabb kockázattal alacsonyabb hozam érhető csak el.

Azok számára akik valamilyen pénzügyi célt tűztek ki maguk elé, melynek megvalósítását apró lépésekkel kívánták elérni teszünk néhány javaslatot a következő írásunkban.

Amennyiben kíváncsi, hogy milyen megoldások léteznek e célok elérésére, tegye fel személyes kérdéseit szakértőnknek a penzugy@ingatlankozpont.net címen, és olvassa el következő cikkünket is.

Folytatás >>


Kapcsolódó cikkeink

  1. Mibe érdemes befektetni?
  2. Megéri-e ingatlanba fektetni?
 

Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2019 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat