Eladó lakásom van / Ingatlan bemutatása

MI ÉRDEKLI A LAKÁSVÁSÁRLÓKAT?

Találgatások helyett menjünk inkább biztosra!

Azt gondolnánk, hogy aki eljön megnézni a lakásunkat, biztosan a környéken szeretne lakni, akkora lakást keres és olyat, amilyen a hirdetésünkben le van írva. Hamar kiderül azonban, hogy az érdeklődők igényeire vonatkozó minden feltételezés csak találgatás.

Semmiben nem lehetünk biztosak és nem tudhatjuk mit akar a lakásvásárló, míg nem találkoztunk és beszéltünk személyesen, bizalmasan az elképzeléseiről.

Hogyan adjuk el lakásunkat?

EGY APRÓCSKA HIBA...
...ami több százezer forint veszteséget és több hónapnyi szenvedést jelent Önnek, ha el akarja adni lakását!
A részletekért kattintson ide!

Íme egy példa, hogy mennyire mellé lehet fogni, ha nem tudjuk, hogy mi érdekli a lakásvásárlókat, és ha az ember feltételezget arra vonatkozóan, hogy az eladó lakását milyen szempontok szerint nézegetik az érdeklődők:

Vevő: Mondja csak, mennyire napos ez a lakás?
Eladó: Jaj, nagyon! Egész nap világos és délig kimondottan verőfény van!
Vevő: Akkor biztos, nagyon meleg van nyáron. Köszönöm, nem kérem.

Vagy csak ennyit mond:
Vevő: Kár, mert utálom a napos lakásokat, nekem ne süssön bele kora reggel a szemembe a nap!
(Talán meglepő, de nem mindenki szereti a parfüm, a süti és a virágillatot sem.)

Ilyen apróságokon múlhat és ugrott a lakás eladásának üzlete.

Sok ilyen helyzettel találkoztunk és bizton állíthatjuk, hogy a vevő és az igényei ismerete nélkül nem lehet tudni, miket kell hangsúlyozni és milyen témákat érdemes kerülni a lakás bemutatásakor.
A lakáskeresők mostanában nagyon kényes ízlésűek és válogatósak. Sokat számít a berendezés, a bútorok színei, stílusa, elrendezése, a ingatlan összképe és hangulata. Az sem mindegy milyen a dekoráció, a politikai-vallási jelképek jól látható helyen, nem minden esetben válthatnak ki pozitív hatást a lakáskeresőkben. A véletlenül elől hagyott személyes tárgyak pedig kellemetlen helyzetet okozhatnak.

A potenciális ingatlan vásárlókból kevés van és azok is nagyon meggondolják, mit vesznek. Ezért sokat kérdeznek és minden adatnak pontosnak kell lenni az eladó lakásra vonatkozóan, a válaszoknak pedig szakszerűnek, hogy aztán ne mondhassák, hogy be akarták őket csapni.

Bármennyire segítőkészen és jó szándékúan viselkedik is az ingatlan tulajdonosa, szinte soha sem lehet objektív és elfogulatlan a lakásával kapcsolatban és pártatlan az adásvételi kérdésekben. A lakásvásárló nehezen bízik meg benne és nyílik meg neki, hisz az alkufolyamatban mindig is ellenfelet lát benne. Így sokszor tűnnek az érdeklődők kötekedőnek. És a legritkább esetben lehet  arra számítani, hogy őszintén elmondják mennyit adnának a lakásért és mennyi pénzük van ingatlanvásárlásra.

Pedig ezeken az apróságokon múlhat a lakás gyors eladása.

Érdemes-e ingatlanügynököt alkalmazni lakása eladásához? Erre a kérdésre kap választ a "Hogyan adjuk el lakásunkat?" című tanulmánysorozatban. A részletekért kattintson ide!

INGATLANKERESŐ: Eladó ingatlan Budapest minden területén!

Itt több ezer eladó lakás van, amiből kedvére válogathat. Kattintson ide, és adja meg a legfontosabb feltételeket, amelyek szerint ingatlant keres!


Kapcsolódó cikkeink

  1. Mi érdekli a lakásvásárlókat?
 

Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2019 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat