Eladó lakásom van / Mielőtt eladná lakását

Felújítsam-e lakásomat eladás előtt?

A lakás tulajdonosok egy része azt vallja nincs szükség az eladó lakás felújításra...

Egy másik részük viszont azt, hogy mindenképp szükséges végezni különféle felújításokat a lakáson hisz így többet kérhetnek el érte, és úgy vélik többszörösen megtérül a befektetett költség.

Az ingatlanszakmában dolgozó kollégák és saját tapasztalatunk alapján a lakástulajdonosok nagy része eladás előtt mégsem teszi meg a szükséges lépéseket, nem végez felújításokat, sőt sokan még csak ki sem takarítanak kellő alapossággal. Gyakran még azt sem értik az eladó lakás tulajdonosai, hogy miért kéne rendet rakni, mielőtt fogadják az érdeklődőket.

Az eladásra váró lakások esetében, nagyobb felújításra csak azok a tulajdonosok vállalkoznak, akik korábban befektetési céllal vásárolták az ingatlant. Pedig mielőtt eladnánk lakásunkat, vannak olyan teendők, melyeket megéri elvégezni, hisz ezek költsége megtérül, és így könnyebben találunk vevőt ingatlanunkra. Ugyan nincs értelme milliókat költeni, viszont a helyiségek esztétikai állapotát mindenképp érdemes feljavítani a hibák kijavításával, tisztasági festéssel.

Külföldön a konyha és a fürdőszoba kisebb felújítása a leginkább megtérülő kiadás, amit felfoghatunk befektetésként is, de nálunk ezek nem eredményeznek olyan szintű értéknövekedést, amit a vevők hajlandók megfizetni. Ezért figyeljünk oda, hogy ne essünk túlzásokba a felújítás során.

Könnyem megeshet, hogy többet költünk, mint ami megtérül, és a költségek beszámításával túlértékelt lakás  eladásának esélyei romlanak.

A falak és a csempék színének kiválasztásánál legyünk nagyon körültekintőek, hisz a saját ízlésünknek megfelelő burkolat akár még nehezítheti is a lakás értékesítését.


Nagyon fontos, hogy csak arra költsünk, ami megtérül!


Egy felújítás kerülhet párszázezer forintba, vagy egy-két millióba is. Tapasztalatok szerint számos esetben előfordult, hogy a vevők beköltözés után gyakran még a legdrágább és legjobb minőségű konyhai, fürdőszobai berendezéseket és a legszebb burkolatot is lecserélik.

A legfontosabb az, hogy az esztétikai hibákat kijavítsuk,  de a legtöbb esetben a nyílászárók vagy a padlólapok cseréje fölösleges pénzkidobás. A megtérülő beruházások listáján szerepel a pl. a vízcsapok korszerűsítése, ám olyan kisebb munkák is, mint a tisztasági festés és a nagytakarítás, amelyek segítik az otthon gyors értékesítését.

Ha nem érzi biztosnak, hogy milyen munkák azok amelyek az Ön lakásának értékesítés során megtérülnek, szívesen segítünk Önnek egy ingyenes konzultációval.

Keresse munkatársunkat a témával kapcsolatos kérdéseivel!

CÍM ÉS ELÉRHETŐSÉGEK >>
 

Hogyan adjuk el lakásunkat?

EGY APRÓCSKA HIBA...
...ami több százezer forint veszteséget és több hónapnyi szenvedést jelent Önnek, ha el akarja adni lakását! A részletekért kattintson ide!


Kapcsolódó cikkeink

  1. Mitől függ az eladó lakás ára?
  2. Az eladó lakás értéke
  3. Merjek-e belevágni lakásom eladásába?
  4. Felújítsam-e lakásomat eladás előtt?
  5. Hogyan adjuk el lakásunkat?
 

Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2019 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat