Eladó lakásom van / Mielőtt eladná lakását

MITŐL FÜGG AZ ELADÓ LAKÁS ÁRA?

Hogyan számítsam ki az ingatlan árát, ha el akarom adni?

Hihetnénk, hogy a lakásunk ára elsősorban attól függ, hogy az mennyire szép, vagy nekünk mennyire tetszik. A valóság az, hogy egy lakás értékének meghatározásakor nem az első és legfontosabb szempont az esztétika, és a minőség.

Az ingatlankeresők keresési szokásait vizsgálva, a következő rendkívül érdekes megállapításra juthatunk. Amikor az emberek lakást keresnek, az érdekli őket elsősorban, hogy hol van és mekkora. Amikor felveszik a telefont és felhívják a hirdetőt, alig érdekli őket más, mint;

- Hol van?
- Mekkora?

Ez alapján a „tudományos” eladók gyors következtetést vonnak le és akcióba lendülnek, majd a következő módszerrel beárazzák a lakásukat.

Átböngésznek néhány hirdetést, megtudakolják a szomszédoktól, hogy kb. milyen árban vannak a környéken az ingatlanok, készítenek egy átlagos négyzetméterár számítást, majd felszorozzák a saját ingatlanuk alapterületével és már kész is lenne, ha nem tennének bele egy kis biztosítékot, az alkudozó vevőkre gondolva. Úgyhogy hozzáadnak még néhány %-ot a biztonság kedvéért, így elkészül az eladási árnak hívott összeg.

Amennyiben még komolyabban gondolják az eladást, bevonnak ingatlanosokat is a bizniszbe, és megengedik nekik, hogy árulják, de a jutalékukat azt tegyék rá az általuk kalkulált árra, mert amit kiszámoltak, annyiért bárki eladja és akkor meg csak pénzkidobás a jutalék.

Ezzel a furfangos módszerrel végzett számítás nem is állna távol a valóságtól, ha a hirdetésekben nem ugyanezzel az eljárással árazott ingatlanok lennének.

Továbbá még izgalmasabbá teszi a dolgot az, hogy nem mindenki pontosan ugyanakkora mértékű alkuval tervez, és az ingatlanosok sem pont ugyanannyi jutalékért dolgoznak. Úgyhogy ezek alapján, a hirdetési árból csak egy dolgot lehet biztosan tudni, mégpedig azt, hogy jóval magasabb annál az összegnél, amennyit az ingatlan ér.

Így a hirdetésekből, még csak azt sem lehet kiszámolni, hogy adott környéken az eladó ingatlanok tulajdonosai általában mit gondolnak mennyit ér a lakásuk átlagosan.

Ez elég nagy rizikót jelenthet Önnek, ha el akarja adni lakását! Ezért inkább egy javaslat: A részletekért kattintson ide!

A rossz hír az ilyen „tudományos” módszerrel számítóknak az, hogy a vevőt pont az érdekli a legkevésbé a világon, hogy az eladó mit gondol arról, hogy mennyit ér a lakása, és még azt is tudja, hogy annyit biztosan nem, amit az eladó hirdetési árként jelölt meg.

Igaz, hogy ezzel a módszerrel számított ár megalapozottabbnak tűnik, mintha csupán az alapján kalkulálnánk, hogy mennyit is szeretnénk kapni az ingatlanért, de az így árazott lakások sem tartoznak abba a kategóriába, amire licitálni fognak a vevők.

De akkor mi alapján kell kalkulálni, hogy a vevő meg is fizesse a lakás értékét?

Ha eladó ingatlana van ne kockáztasson, hogy találgat >>

A vevő igénye és érdeklődése alapján.

A jó áron történő értékesítéshez tudni kell, vajon mi érdekli a vevőket.


Valóban érdekli őket, hogy pontosan hol van az ingatlan.
Valóban érdekli őket, hogy mekkora a lakás.

És még van néhány dolog, ami legalább ennyire érdekli őket.

Erről szól a következő rész.

Folytatjuk…
 


Hogyan adjuk el lakásunkat?

EGY APRÓCSKA HIBA...
...ami több százezer forint veszteséget és több hónapnyi szenvedést jelent Önnek, ha el akarja adni lakását!

A részletekért kattintson ide!


Kapcsolódó cikkeink

  1. Mitől függ az eladó lakás ára?
  2. Az eladó lakás értéke
  3. Merjek-e belevágni lakásom eladásába?
  4. Felújítsam-e lakásomat eladás előtt?
  5. Hogyan adjuk el lakásunkat?
 
Ledniczki Petra

2004 óta dolgozom az INGATLANKÖZPONT munkatársaként és 2007 óta árulok ingatlanokat. Eleinte kizárólag új építésű lakásokkal foglalkoztam, de a sok közös vonás miatt lassan áttértem az újszerű lakásokra.

Kiemelt területem az új építésű lakások, valamint a XIII. kerületben található, Kleopátra Ház, Cézár Ház és Római Kert lakásai.

Ledniczki Petra
INGATLANKÖZPONT
Mobil: 30/636-1230
E-mail:
info@ingatlankozpont.net
 


Lakásvásárlóknak
eladó lakás budapest Eladó ingatlan keresés: Adja meg, hogy milyen szempontok szerint keres ingatlant! A paraméterek megadásához kattintson ide:
Tovább »
 
Eladná lakását?

 

INGATLANKERESŐ

 

Partnereink
   

© 2019 MARKET Home® - Minden jog fenntartva! | Impresszum | Kapcsolat